טיפול רגשי מטרתו לסייע במצבים בהם קיימים קשיים רגשיים, התנהגותיים וחברתיים ומתמקד בהתפתחות ובחוויה הרגשית של הילד או הנער. לקשיים הרגשיים השפעה ישירה על ההתנהלות בחיק המשפחה, במסגרת החינוכית וביחסים עם קבוצת השווים. הטיפול נועד לשפר את הרווחה הנפשית של הילד ומשפחתו.
קשיים רגשיים יכולים להתבטא באחד או יותר מהתחומים הבאים: בטחון עצמי ודימוי עצמי נמוך של הילד, קושי בקבלת גבולות, מופנמות, קושי בויסות עצמי, אי-שקט, התקפי זעם, קושי בדחיית סיפוקים, קושי בקבלת סמכות ההורים וביחסים עם האחים.
ילדים בגיל הגן ובכיתות הנמוכות של בית הספר מתקשים לבטא את עצמם באופן מילולי, לכן הטיפול המתאים להם הוא טיפול באמצעות משחק. המשחק היא בחירתו הטבעית של הילד ויוצר קירבה בינו לבין המבוגרים. במהלך המשחק הילד מבטא באופן גלוי או נסתר את עולמו הפנימי הכולל צרכים פסיכולוגיים, רגשות, כמיהות, אכזבות וזיכרונות מודעים וגם לא מודעים. המשחק מאפשר לילד לגלות את עצמו (וגם את זולתו) בדרך לא מאיימת עבורו, שיש בה יצירתיות, הנאה ושמחה. בחירת המשחקים והנושא היא של הילד בהתאם למצבו הרגשי וההתפתחותי.
המשחקים האופייניים הם:
1. משחק דמיוני-השלכתי המשלב מגוון דמויות כמו בעלי חיים ודמויות אנושיות, המשמש אמצעי לביטוי תוקפנות, תחרותיות, יחסי כוחות, קנאה, יחסים בין טוב לרע.
2. משחקי קופסא שונים (למשל: דמקה, מונופול, קלפים) המאפשרים התמודדות עם דחיית סיפוקים, תחרותיות ואינטראקציה (קשר, יחסים).
3. עבודה עם אומנויות כמו תנועה, ויצירה המאפשרת ביטוי של תכנים רגשיים, הנאה, עשייה, ביטוי גופני או תוצר.
אנו מאמינים כי השינוי מתחיל בהורה והטיפול הינו ממוקד-יחסים. על כן הטיפול תמיד משולב בהדרכת הורים ובטיפול דיאדי בהתאם לגיל ולשלב ההתפתחותי של הילד.