טיפול רגשי לילדים ונוער

טיפול רגשי מטרתו לסייע במצבים בהם קיימים קשיים רגשיים, התנהגותיים וחברתיים ומתמקד בהתפתחות ובחוויה הרגשית של הילד או הנער. לקשיים הרגשיים השפעה ישירה על ההתנהלות בחיק המשפחה, במסגרת החינוכית וביחסים עם קבוצת השווים. הטיפול נועד לשפר את הרווחה הנפשית של הילד ומשפחתו.

קשיים רגשיים יכולים להתבטא באחד או יותר מהתחומים הבאים: בטחון עצמי ודימוי עצמי נמוך של הילד, קושי בקבלת גבולות, מופנמות, קושי בויסות עצמי, אי-שקט, התקפי זעם, קושי בדחיית סיפוקים, קושי בקבלת סמכות ההורים וביחסים עם האחים.

ילדים בגיל הגן ובכיתות הנמוכות של בית הספר מתקשים לבטא את עצמם באופן מילולי, לכן הטיפול המתאים להם הוא טיפול באמצעות משחק. המשחק היא בחירתו הטבעית של הילד ויוצר קירבה בינו לבין המבוגרים. במהלך המשחק הילד מבטא באופן גלוי או נסתר את עולמו הפנימי הכולל צרכים פסיכולוגיים, רגשות, כמיהות, אכזבות וזיכרונות מודעים וגם לא מודעים. המשחק מאפשר לילד לגלות את עצמו (וגם את זולתו) בדרך לא מאיימת עבורו, שיש בה יצירתיות, הנאה ושמחה. בחירת המשחקים והנושא היא של הילד בהתאם למצבו הרגשי וההתפתחותי.

המשחקים האופייניים הם:

1. משחק דמיוני-השלכתי המשלב מגוון דמויות כמו בעלי חיים ודמויות אנושיות, המשמש אמצעי לביטוי תוקפנות, תחרותיות, יחסי כוחות, קנאה, יחסים בין טוב לרע.

2. משחקי קופסא שונים (למשל: דמקה, מונופול, קלפים) המאפשרים התמודדות עם דחיית סיפוקים, תחרותיות ואינטראקציה (קשר, יחסים).

3. עבודה עם אומנויות כמו תנועה, ויצירה המאפשרת ביטוי של תכנים רגשיים, הנאה, עשייה, ביטוי גופני או תוצר.

אנו מאמינים כי השינוי מתחיל בהורה והטיפול הינו ממוקד-יחסים. על כן הטיפול תמיד משולב בהדרכת הורים ובטיפול דיאדי בהתאם לגיל ולשלב ההתפתחותי של הילד.

טיפול רגשי לילדים ונוער בחיפה ובקריות

טיפול פרטני וקבוצתי

טיפול דיאדי (הורה-ילד)

תפקודו של הילד ועולמו הרגשי קשורים באופן הדוק ליחסיו עם הוריו. הטיפול הדיאדי משמעו: משחק משותף בין הילד וכל אחד מהוריו לסירוגין. תפקידו.ה של המטפל.ת ליצור סביבת טיפול חיובית ולא שיפוטית, לשקף רגשות ותחושות הילד וההורה, לעזור להורה לראות את צרכי הילד ומתן מענה לצרכיו הרגשיים לצורך התפתחות רגשית מיטבית.

הטיפול הרגשי במרכז הטיפולי ניתן על ידי מטפלות רגשיות עובדות סוציאליות, תרפיסטית באומנות, בתנועה או בנוכחות בעלי חיים. הטיפול הוא פרטני או דיאדי (יחד עם ההורה). הטיפול הוא לרוב טיפול חד-שבועי ואורך כל מפגש 45 דקות. הטיפול יהיה בדרך כלל טיפול ארוך טווח.

קבוצה לשיפור מיומנויות תפקודיות וחברתיות

הטיפול בקבוצה משמש כסימולציה למצבים קבוצתיים-חברתיים בהם נדרש הילד לתפקד ביום-יום, יחד עם תיווך של המנחים ותגובות חברי הקבוצה לדרכי התמודדות מקובלות ושיקוף היכולות והעוצמות של הילד. המפגש הקבוצתי השבועי יזמן כניסה למרחב ייחודי של יצירתיות, תקשורת והבעה אישית. במסגרת המפגש הילדים ישפרו מיומנויות חברתיות כבסיס להסתגלות והתנהלות בסיטואציות חברתיות שונות. נתייחס לעולמו הרגשי של כל ילד ולקשרים החברתיים המתפתחים בקבוצה, נקפיד על מקום שמור ומוגן לכל אחד מילדי הקבוצה.

מטרות הקבוצה:

  • הכרות עם האני הייחודי וקבלתו.
  • עידוד היכולת לשתף בחוויות ורגשות.
  • שיפור היכולת להבין ולהקשיב לאחר -פענוח רגשות, רצונות וכוונות של ילדים אחרים.
  • התנסות של היחיד בתוך קבוצה: להקשיב, לדחות סיפוקים, לחכות בתור, להיות מסוגל לשאת הפסד, לשלוט בתגובה, לנהל משא ומתן ולכבד צרכים של ילדים אחרים.
  • למידת ניהול משא ומתן ויכולת ההגעה לפשרה.
  • העצמה אישית בתוך קבוצה.
0

מיקומים בחיפה ובקריות

0

שנות מובילות חברתית

0

אנשי מקצוע

צרו קשר

נשמח לעמוד לשירותכם