
הקניית אסטרטגיות למידה והתמודדות עם טקסטים רבי מלל
לחלק מהתלמידים והסטודנטים הלומדים כיום בבתי הספר ובאקדמיה אין אסטרטגיות ומיומנויות למידה מספקות, ולכן גדל מאוד הקושי בהתמודדות עם מקצועות רבי מלל.
בתיכון מדובר לרוב במקצועות כגון תנ"ך, ספרות, היסטוריה ומדעי החברה. באקדמיה התחום רחב יותר וחולש על כל מדעי הרוח ומדעי החברה: משפטים, פילוסופיה, היסטוריה, מקרא, ספרות השוואתית, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, וכיו"ב.
מקורות החרדה בקרב תלמידי תיכון וסטודנטים
רלי ישי-אביסרור, מנהלת תחום האבחון והטיפול בלקויות למידה בעמותת ניצן חיפה מתייחסת לחרדה המתעוררת בהתמודדות עם טקסטים לקראת בחינות: "אין שום סיבה להתקבע לתוך תחושות של חרדה, פחד וכישלון ידוע מראש. יש לכך פתרונות מצוינים. חשוב לדעת לבחור באסטרטגיות ובכלים המקצועיים המותאמים אישית להתמודדות והצלחה במשימות הלימודיות."
תלמידים וסטודנטים רבים מכירים את תחושת חוסר האונים בעת ההתמודדות עם מקצועות ומבחנים בתחומים רבי מלל. אולי ניתן לשייך זאת לשימוש הנרחב באינטרנט הנשען במיוחד על תכנים ויזואלים ולא מילוליים, למיעוט קריאה של ספרים, ולהסחות דעת רבות שמונעות את תנאי הריכוז והשקט – הפנימי והחיצוני – הנדרשים לקריאה ולזיכרון.
גם נורמת השינון בבתי הספר השתנתה ולכן תלמידים ותלמידות כיום נתקפים לא פעם קושי גדול, כאשר הם עומדים בפני בחינות המצריכות שינון מסיבי של טקסטים עמוסי פרטים.
בניצן חיפה לומדים איך ללמוד!
רלי ישי אביסרור מציינת כי: "אל ניצן מגיעים תלמידים ותלמידות רבים, גם כאלה שאינם מאובחנים כבעלי לקויות למידה, המתקשים להתמודד עם מקצועות רבי מלל, לארגן את החומר ולזכור אותו. בהגיעם לשלב בו התלמידים והתלמידות נדרשים להתמודד עם מסת חומר מילולי, הם נרתעים מכמות הטקסט ולא פעם מתייאשים מראש. קל וחומר כשמדובר בציבור לומדים ונבחנים אשר אובחן עם קשיים המשפיעים במיוחד על למידת מקצועות רבי מלל כמו היסטוריה, תנ”ך, אזרחות, ספרות ועוד. ניתן לפתור זאת ולהצליח במשימות, אולם חשוב להתאים את האסטרטגיות המתאימות לכל אחד ואחת על פי דרך הלמידה המתאימה לו או לה."
עמותת ניצן חיפה מציעה תכנית ייחודית וממוקדת לטיפול בבעיות למידה שמקורן בהתמודדות עם מקצועות רבי מלל לתלמידים העומדים בפני בגרויות ולסטודנטים הלומדים בפקולטות למדעי הרוח והחברה.
פנו אלינו עכשיו לתיאום פגישה
נשמח לשמוע מכם! צרו עמנו קשר עכשיו »